Известие

Collapse
No announcement yet.

Често изгарящи крушки - "авария светлини"

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Често изгарящи крушки - "авария светлини"

Здравейте,

Не знам дали си внушавам, но не съм предполагал, че толкова често може да изгарят крушки на една кола. След подмяна, минават ден-два и отново светва "авария светлини". Верно, че държа колата на открито, обаче... това може ли да е някакъв проблем в ел. инсталацията - я кабелче, я букса. Знам, че имам малък проблем с буксата за релетата (климатик), но май няма пряка връзка...

Какво мислите?
    Alfa 156 1.9 JTD' 2000

Кои горят най- често?
    Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
    Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от Bobby1177 Покажи съобщение
      Здравейте,

Не знам дали си внушавам, но не съм предполагал, че толкова често може да изгарят крушки на една кола. След подмяна, минават ден-два и отново светва "авария светлини". Верно, че държа колата на открито, обаче... това може ли да е някакъв проблем в ел. инсталацията - я кабелче, я букса. Знам, че имам малък проблем с буксата за релетата (климатик), но май няма пряка връзка...

Какво мислите?
      На едно и също място ли ти горят често крушките?

Comment

По-скоро - не на едно и също място, но - най-често габарит, заден стоп и спирачка... Поне това съм успял да забележа досега...
        Alfa 156 1.9 JTD' 2000

Comment

По-скоро - не на едно и също място, но - най-често габарит, заден стоп и спирачка... Поне това съм успял да забележа досега...
          и моите стопове изгоряха последователно в два дни.
          но след подмяната на крушките не съм имал проблеми

Comment

При мен едното стъкло на лявото тяло се беше отлепило от горната страна на пластмасовото легло с рефлекторите и се беше пълнило с вода, дори се бяха образували "водорасли" вътре. Също така цялата контктна система на крушките там втре беше се покрила с цинков окис . Моля ви се контактната система е подцинкована!
            Да не би и при вас да е подобен проблема? Огледайте тялото внимателно за следи от пълнене с вода, да не би това да създава проблемите.
            Аз лично реших проблема като свалих цялото тяло напълних го с вода и миещ препарат (течен сапун) и на няколко пъти го промих. След това затпечатах разлепеното тялото отгоре с прозрачен силикон. Снадката остава в нишата на капака на багажника и не се вижда. Лошото е, че е повредена блестящата метализация която служи за отражател вътре и стопа външно изглежда малко по-тъмен от другия, но си мисля, че това не е болка за умиране. Вече не съм виждал да влиза вода там, а също така и сигнализация за изгорели крушки. Всъщност едната не беше изгоряла, а само не правеше контат в следствие окисите по нея и контактите. Забравих да спомена, че почистих хубаво контактите на гнездата и самите крушки с парче велпапе. В целулозата на велпапето има каолин като пълнител и според мен е най-подхдящото средство за почистване на нагар по контакти без да се поврежда много тънкото контактно покритие било то никел, било цинк, както това обикновенно станава ако се почиства с шкурка например! След това една ръжда ... не ти е работа. Разбира се смазах с контактно смазващ спрей на PHILIPS. Засега не съм имал проблеми.
            Have A Nice Day
            o/_______\o
            (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
            []=о===о=[]

Comment

Явно им е навик - за 10 месеца два пъти сменях крушка на късите на левия фар и на заден десен габарит
              Giulietta 1,6 JTDm 2013
              156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Купувайте си СКЪПИ, МАРКОВИ, (некитайски) крушки!

Comment

'ОСРАМ'. Явна реклама.
                  Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                  Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
                    Купувайте си СКЪПИ, МАРКОВИ, (некитайски) крушки!
                    Точно. И на мен ми изгоряха две къси и един габарит, след което сложих на късите и на габаритите Филипс блу вижън и засега проблеми няма. Дано да не горят и те толкова често, че не са от най-евтините.
                    А отзад ми прекъсваше понякога левия стоп и след почистване на клемите всичко е ОК.
                    Last edited by nblagoev; d.m.y г., 19:14.
                    Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm 210hp
                    Lancia Kappa 2.4JTD 136hp
                    Mercedes E250TD Avantgarde 150hp
                    Alfa Romeo 156 1.8TS 144hp - ex

Comment

Явно е от некачествени крушки, евтините китайски еднодневки. И аз съм с Филипс от една година и не ми се е налагало подмяна заради изгоряло.

Comment

На мен ми изгоря едната крушка на габарита. Смених я (от ТиН Кар, некви немски от 8лв), но лампата не изгасна, оказа се, че почти едновременно е изгорял и другия габарит. Смених го веднага и него и контролната лампа пак не угасна. Оказа се крушка на задния номер. Другата крушка на задния номер я бях сменил няколко седмици по-рано. Късите също ми изгоряха почти едновременно и двете.
                        2014: Deutschland über alles

Comment

Егати касмето имаш колега! И моя преден габарит ми изгоря, но все пак крушките не са вечни нали! Ако я смениш с качествена и пак изгори тогава си мисля, че имаш некъв проооблем!
                          sigpic
                          Subaru Legacy 3.0 H6
                          Alfa Romeo 156 2.0 - Ex
                          0888 511 533 - Бонев

Comment

Да ви кажа,че няма такъв ел.проблем,който да кара точно оперделени лампи да изгарят.Ако все пак някъде има проблем,той е механичен.
                            Ако всички крушки изгарят често,тогава вече може да се търси проблем в динамото(по-точно в релето)или хлабаваи клеми на акумолатора.Вследствие на което,се вдига напрежението в цялата ел.инсталация.
                            Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
                            Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed

Comment

Първоначално публикувано от Ilko Ivanov Покажи съобщение
                              ...Ако всички крушки изгарят често,тогава вече може да се търси проблем в динамото(по-точно в релето)или хлабаваи клеми на акумолатора.Вследствие на което,се вдига напрежението в цялата ел.инсталация.

И как по-точно става това???

Comment

Working...
                              X